Ви тут:
Суспільство Цікавинки 

Проблема у холодильнику: дієтолог дала просту пораду для схуднення

Щоб правильно і збалансовано харчуватися, потрібно провести ревізію холодильника. Як передає НАРОДНА ПРАВДА, ефективну пораду у себе в Instagram дає дієтолог Світлана Фус.

За її словами, часто людина не встигає купити продукти або придумати щось корисне після робочого дня, тому ми відкриваємо холодильник і вибираємо з того, що там є. Найчастіше в хід йдуть консерви, майонез, кетчуп, ковбаса, пельмені і сосиски.

“Все починається з холодильника: чи буде він помічником на шляху до здорового харчування, в боротьбі за красиву фігуру. Тому важливо пам’ятати, що 80% успіху залежить від харчування. І якщо після роботи ви, махнувши на все рукою, просто купили по дорозі заморожену піцу, курку-гриль, масло і варення, то харчуватися доведеться саме ними”, – пише дієтолог.

Раніше виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Ульяна Супрун повідомляла, що неповноцінне харчування — вбивця номер один у світі. Воно вбиває частіше, ніж куріння або високий тиск. Вона публікувала дані масштабного дослідження, для якого збирали дані з 195 країн з 1990 по 2017 рік. Виявилося, кожна п’ята смерть у світі відбувається через те, що люди харчуються неповноцінно (багато солі, мало цільнозернових продуктів, фруктів, мало горіхів, насіння, овочів, омега-3 жирних кислот і клітковини).

Представники Університету Тафтса проаналізували, як прийом ряду поживних речовин пов’язаний зі швидкістю смерті. Виявилося, що продовжують життя лише ті поживні речовини, які організм отримав з продуктів харчування, а не таблетки.