Ви тут:
Суспільство Україна 

Президент нагадав, що дебати кандидатів є вимогою закону: Це наш обов’язок – зустрітися і провести дебати

«Я зроблю все для того, щоб дебати відбулися. Єдине, на що я не піду – я не піду на порушення закону. Бо закон передбачає, ще раз наголошую, кандидати беруть, а не можуть брати, участь в дебатах, які мають пройти 19 квітня на «Суспільному телебаченні», – сказав Президент України Петро Порошенко під час спілкування з журналістами на НСК «Олімпійський», де мали відбутися його дебати з кандидатом Володимиром Зеленським.

«Я зараз наголошую, що я буду дотримуватись закону. І вважаю, що кандидати, як законослухняні громадяни о 20.00 19 квітня будуть на «Суспільному». Бо це вимога закону», – підкреслив Петро Порошенко, йдеться на сайті Президента України.

Він зауважив, що кандидат Зеленський може також прийти на ефір телеканалу ICTV в понеділок, 15 квітня.

«Якщо і завтра не вийде, я хочу сказати, що я і післязавтра Вас запрошую на дебати. У Вас буде можливість не уникнути, а прийти і розповісти громадянам України свої плани, свою програму. Відсидітись, я думаю, що не повинно вдатись. Бо це є реалізація права громадян», – звернувся Глава держави до кандидата Зеленського.

Президент зазначив, що більше 70% українців прагнуть почути дебати.

«Я шаную і поважаю більше 3 мільйонів громадян, які проголосували за мене. Я шаную і поважаю більше 5 мільйонів громадян, які проголосували за Вас. І з повагою і до тих, і до тих, і до тих, хто не визначився – це є наш обов’язок для того, щоб зустрітися і провести дебати», – підкреслив Петро Порошенко.

 Він нагадав, що саме кандидат Зеленський записав відеоролик-звернення, де запросив Петра Порошенка на стадіон «Олімпійський» на дебати та назвав декілька умов. Глава держави уточнив, що виконав умови свого опонента. Однак, той на дебати сьогодні так і з’явився.

«Я не хочу мірятися роликами. Я категоричний противник віртуальної кампанії. І для того, щоб народна творчість того чи іншого кандидата, чи незалежних креативних агенцій зменшила свій запал, є єдиний інструмент – дебати. Прийди, розкажи, дай відповідь», – наголосив Президент.

«Якщо ти ховаєшся, то мені це не просто як Президенту, як громадянину не подобається. Бо Президент має бути реальний, а не віртуальний. Президент має бути сильний, бо я маю знати як країна буде захищена. І я це, на жаль, побачити не можу», – зазначив Петро Порошенко.

Перейти до вмісту