Ви тут:
Суспільство 

«Правила виживання»: як вибрати корисне і безпечне куряче м’ясо

Сьогодні, 2 квітня, о 13:45 на телеканалі «Інтер» – новий випуск унікального ток-шоу про якість життя «Правила виживання». У цій програмі глядачі дізнаються, на що звертати увагу при виборі курячого м’яса і як захищати свої права, якщо вам продали неякісний товар.

Курятина – популярний продукт в раціоні українців. Її варять, смажать, курячим бульйоном лікують від застуди. Вона корисна для здоров’я і ідеально підходить для дієтичного харчування. Але тільки в тому випадку, якщо вона свіжа і вирощена без застосування лікарських препаратів. Виявляється, цей надпопулярний дієтичний продукт може містити в собі безліч шкідливих речовин: антибіотики, гормони, якими цю курку годували, і небезпечні бактерії, якщо м’ясо неправильно зберігалося. Наприклад, київська художниця Ірина Малиновська придбала курячу грудку в одному зі столичних магазинів. Вже на кухні, зібравшись приготувати вечерю, жінка побачила, що м’ясо всередині – зелене! Чому так сталося? Наскільки українська курятина безпечна для нашого здоров’я?

«Чинників, що впливають на якість курятини, безліч. Серед них – застосування антибіотиків і гормонів для вирощування птиці, – говорить Олена Сидоренко, експерт з якості та безпеки харчової продукції. – Проблема в тому, що регулярне надходження ліків з їжею пригнічує мікрофлору організму і знижує імунітет. Людина часто хворіє, а лікувати захворювання стає все складніше, тому що мікроби набувають стійкості до препаратів, які прописує лікар. Моя порада – відварювати м’ясо, зливши перший бульйон після закипання. Це допоможе позбутися від залишків лікарських засобів в курячому м’ясі. Будь-яка інша термічна обробка, як то запікання або приготування на пару, антибіотик в продукті не нейтралізує».

Де купити смачну і безпечну для здоров’я курятину? Як відрізнити домашню птицю від фермерської? Які прості методи допоможуть зрозуміти, що курка свіжа? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук’яненко і експерти «Правил виживання»: автор сюжетів програми і ведуча Віра Борсук; виконавчий директор громадської організації «Союз споживачів України» Максим Несміянов; професор кафедри товарознавства, управління безпекою та якістю КНТЕУ Олена Сидоренко; директор державної дослідної станції птахівництва НААН України Олег Катеринич; дієтолог Борис Скачко; адвокат Регіна Гусейнова; терапевт Олена Єгорова; еколог Ганна Данеляк. Корисними порадами також поділиться зоряний експерт цього випуску – актриса Ольга Сумська.

«Тільки диву даєшся, коли дізнаєшся, які маневри з м’ясом проробляють виробники заради прибутку. Ніхто не несе за це відповідальності, їм абсолютно байдуже, що вони продають, – обурюється Ольга Сумська. – Але ми повинні уважно ставитися до продуктів, що потрапляють на наш стіл. Адже кожна покупка може вплинути на здоров’я сім’ї. «Правила виживання» – дуже важливий і потрібний проект на сьогоднішній день. Він допомагає розібратися і зорієнтуватися в питаннях якості нашого життя. Сьогодні потрібно вміти себе захистити».

Випуск ток-шоу «Правила виживання», присвячений курячому м’ясу, дивіться сьогодні, 2 квітня, о 13:45 на телеканалі «Інтер».

Також на цьому тижні глядачі побачать наступні випуски «Правил виживання»:
У середу, 3 квітня, о 13:45 в ефір вийде випуск, присвячений поїздам.
У четвер, 4 квітня, о 13:45 програма про те, як правильно вибирати зелень.
У п’ятницю, 5 квітня, о 13:45 темою випуску стане червона і чорна ікра.

Перейти до вмісту