Ви тут:
Культура Суспільство 

Помер відомий український співак

Соліст Національної опери України Іван Пономаренко помер 11 квітня.

Про це повідомляє сайт НОУ.

“Сьогодні йому виповнилося 74 роки, і цей день народження став останнім днем життя прекрасного співака. Українське музичне мистецтво втратило великого співака, з ім’ям якого пов’язана одна із найяскравіших сторінок сучасного оперного виконавства, людину, яка своє життя, серце і талант віддала служінню мистецтву. Створені ним на сценах Національної опери України, Одеської опери, а також у багатьох найповажніших оперних театрах світу образи позначалися вокальною і сценічною довершеністю, чарували неповторним тембром голосу співака, його вмінням передати найтонші нюанси партії і ввійшли до золотої скарбниці українського оперного виконавства“, – зі скорботою відзначають колеги артиста.

Народився 11 листопада 1945 року в селі Калинівка Вітовського району Миколаївської області.

Закінчив Одеську консерваторію. Педагог — Ольга Благовидова.

У 1974 році здобув першу премію на Всесоюзному конкурсі імені М. Глінки. З того ж року — соліст Одеського театру опери і балету.

З 1981 року — соліст Національної опери України.

Нагороджений орденом «За заслуги» І (2019), ІІ (2015) та ІІІ (2001) ступенів.

Іван Пономаренко — перший український співак, який виступав у Південно-Африканській Республіці. На початку 1990-х у Йоганнесбурзі та Преторії виконував провідні баритонові партії в операх Верді «Ріґолетто» та «Аїда», Масканьї — «Сільська честь».

Перейти до вмісту