Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавський рибпатруль за березень виявив 376 порушень зі збитками на 60 тис. грн

За минулий місяць під час рибоохоронних рейдів у порушників конфіскували 85 заборонених знарядь та 1728 кг незаконно добутих водних біоресурсів ресурсів. Про це повідомили у Полтавському рибоохоронному патрулі.

Протягом березня інспектори Полтавського рибоохоронного патруля під час проведення рибоохоронних заходів викрили 376 порушення природоохоронного законодавства:

  • 83 порушення – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення правил рибальства);

  • 220 порушень – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства);

  • 4 порушення – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів).

Крім цього, оформили 69 актів виявлення та вилучення майна, власників яких не встановлено.

За місяць на порушників наклали 11 866 гривень штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 59 663 гривень. У ході проведених заходів інспектори вилучили 1 728 кг водних біоресурсів, з яких 1 337 – за актами безгосподарського майна. Також конфіскували 85 одиниць заборонених знарядь лову та ще 133 одиниць – за актами безхазяйного майна, — розповіла очільниця Полтавського рибоохоронного патруля Оксана Кулинич.

Направлено місцевим судам 82 справи для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності. Ще п’ять протоколів направлено судом для відкриття кримінального провадження за ст. 249 ККУ — незаконне зайняття рибним промислом.

Інцидент на Кам’янському водосховищі зі збитками на 6,5 тис. грн

Вранці 7 березня під час проведення спільних рибоохоронних заходів інспекторським складом відділу рибоохоронного патруля № 1 та працівників Сектору водної поліції Кременчука затримали порушника правил рибальства. 

Інцидент стався на території Кам’янського водосховища, поблизу с. Самусіївка Кременчуцького району Полтавської області. Громадянин здійснював вилов водних біоресурсів, використовуючи човен та ліскову сітку. У такий спосіб він добув 15 кг риби в такій кількості: судак – 1 екз., карась сріблястий – 14 екз., лящ – 31 екз., окунь – 1 екз. та товстолоб – 2 екз. Збитки, нанесені водним біоресурсам, складають 6 545 грн. 

Порушення на території Кагамлицької затоки

Вночі 15 березня рибоохоронний патруль спільно з Сектором водної поліції Кременчука затримав порушника правил рибальства. Інцидент стався на території Кагамлицької затоки (Кременчуцького водосховища), неподалік с. Кагамлик Глобинського району Полтавської області. 

Чоловік вбрід, використовуючи ліскову сітку, впіймав 44 кг риби (282 екз. карася сріблястого та 8 екз. сазана). Сума збитку склала 7 242 грн.

Збитки майже на 12 тис. грн на річці Сула

16 березня на р. Сула, в районі с. Липове (територія НПП «Нижньосульський») рибоохоронцями Полтавщини спільно з водною поліцією м. Кременчук викрито незаконний вилов водних біоресурсів. Громадянин з човна за допомогою двох ліскових сіток добув 54 кг риби (49 екз. карася сріблястого, 12 екз. ляща, 9 екз. щуки та 2 екз. сазана). Нанесені збитки становлять 11 706 грн. 

Залежно від ступеня завданих збитків в діях цих порушників вбачаються ознаки кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 249 ККУ (незаконне заняття рибним промислом), тож дані події внесено до ЕРДР.

В Управлінні Держрибагентства у Полтавській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (096) 907-50-08. Про порушення правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково: загальна довжина річок, над якими здійснюють нагляд патрульні, складає 10 330 км. Також у зону діяльності Полтавського рибоохоронного патруля входять два водосховища (97,6 тис. га) – Кам’янське та Кременчуцьке, включаючи акваторію Сулинської затоки у межах Черкаської області. Наразі у відомстві працюють 30 державних інспекторів.

 

Перейти до вмісту