Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Полтавські тенісисти вийшли до Суперліги чемпіонату України

Команда Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка посіла ІІ місце у заключному турі клубного чемпіонату України з настільного тенісу серед команд Вищої ліги.

Як розповіли у виші, 19-20 квітня у Запоріжжі відбувся четвертий заключний тур клубного чемпіонату України з настільного тенісу – Вища Ліга сезону 2018-2019 рр., за результатами якого, серед 12-ти кращих команд України, команда «ПолтНТУ» посіла II місце, а за правилами Чемпіонату це дає путівку до Суперліги.

“До складу збірної команди ПолтНТУ з настільного тенісу входять як студенти I-го курсу ПолтНТУ Вовк Віталій та Щербак Деніс, так і викладачі кафедри фізичного виховання і спорту Черменський Андрій та Іванов Руслан, а очолює її – наш ректор Володимир Онищенко”, – йдеться у повідомленні.

Настільний теніс — олімпійський вид спорту у якому використовують спеціальні ракетки та ігровий стіл, розмежований сіткою навпіл. Гра може проходити між двома суперниками або двома парами суперників. Завданням гравців є утримувати м’яч в грі за допомогою ракеток — кожен гравець після одного відскоку м’яча на своїй половині столу повинен відправити м’яч на половину столу суперника. Очко нараховується гравцеві, коли суперник не може повернути м’яч відповідно до правил. За сучасними міжнародними правилами, кожна партія триває до 11 очок. Матч складається з непарної кількості партій, і грається на більшість перемог у партіях.

Перейти до вмісту