Ви тут:
кримінал Полтавщина Суспільство 

Полтавські правоохоронці затримали організатора та учасників наркоугруповання

Полтавським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України було отримано оперативну інформацію щодо діяльності на території  міста Полтава групи осіб, яка займається виготовленням, зберіганням та збутом наркотиків. Однак систематичні заходи працівників поліції, направлені на зібрання доказової бази злочинної діяльності зловмисників, не давали бажаних результатів. З’явилися підозри, що група має корумповані зв’язки у лавах правоохоронців, тому дотримується конспірації.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчим управління ГУНП у Полтавській області, під процесуальним керівництвом прокуратури Полтавщини, було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Аби задокументувати учасників кримінального бізнесу та їхніх спільників знадобилося чимало часу. Та було встановлено і організатора, і членів наркоугруповання.

Лідером групи виявилась раніше судима 51-річна полтавчанка. Її поплічники – серед яких і чоловіки, і жінки різного віку – виконували свої функції. Хтось виготовляв наркотичні засоби, хтось отримував через поштовий зв’язок прекурсори для наркотиків, інші – розповсюджували готовий товар. Клієнтів наркодилери знаходили серед мешканців Полтави та області.

Працівники УДВБ НПУ провели кілька оперативних закупівель. Експертиза підтвердила, що придбана речовина є метамфетаміном.

Коли доказова база була зібрана в повному обсязі, правоохоронці отримали ухвалу суду на проведення санкціонованих обшуків. Спільними діями оперативників внутрішньої безпеки НПУ, слідчих ГУНП у Полтавській області та бійців батальйону особливого призначення Полтавщини, із залученням працівників Управління захисту економіки та вибухотехнічної служби, під процесуальним керівництвом прокуратури, проведено 18 обшуків за місцем мешкання учасників злочинної групи, у їхніх автомобілях та за адресами виготовлення і збуту наркотиків.

Вилучено чималу кількість речовин у порошкоподібному, рідкому стані, сухому подрібненому рослинного походження, пігулки, які передано на проведення експертизи, крім того – кошти, електронні ваги, мобільні телефони, чорнові записи, ножі, пістолет системи Наган, споряджений гумовими кулями без документів, а в 43-річного фігуранта ще й пластид.

Організатору та двом її поплічникам – 33-річній жінці та 50-річному чоловікові вже оголошено підозру за ч.2 ст.307 КК України. «Власникові» пластиду оголошено підозру за ч.1 ст.263 КК України. Усіх чотирьох на підставі ст. 208 КПК України затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Тривають відповідні заходи по іншим учасникам наркоугруповання. 

Крім того, проведено обшук і в одному з відділів Полтавського ВП ГУНП у Полтавській області. Встановлюється причетність до злочинної діяльності групи окремих співробітників поліції, з метою притягнення їх до відповідальності. 

Перейти до вмісту