Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Податківці закликають полтавців встигнути подати декларацію

До закінчення кампанії декларування доходів громадян, отриманих протягом 2018 року, залишилося два тижні. Управління у м. Полтаві ГУ ДФС у Полтавській області закликає полтавців відвідати Центр обслуговування платників та подати декларацію про майновий стан і доходи. Міською податковою інспекцією забезпечено всі необхідні умови для того, щоб громадяни швидко та за відсутності черг виконали свій громадянський обов’язок і подали декларацію.

Обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи виникає у разі отримання:

– доходу від здійснення операцій з інвестиційними активами (продаж цінних паперів, корпоративних прав тощо);

– доходу, отриманого в результаті прийняття у спадщину чи дарунок коштів, майна, майнових чи немайнових прав;

– доходу від надання нерухомості в оренду, житловий найм (піднайм);

– отримання іноземних доходів;

– доходу у вигляді дивідендів, виграшів, призів, процентів;

– інших доходів, з яких протягом 2018 року податок не утримувався.

Для подання річної декларації про майновий стан і доходи громадянам, які зареєстровані у м. Полтаві, до 1 травня 2019 року необхідно звернутися до Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у м. Полтаві за адресою вул.Європейська, 155, каб. №14.

Центр обслуговування платників працює у наступному режимі:

Понеділок четвер – з 9:00 год. до 18:15 год.;

п’ятниця – з 9:00 год. до 17:00 год.;

обідня перерва – з 13:00 год. до 14:00 год.;

субота, неділя – вихідні дні.

Громадяни, які бажають скористатися правом на податкову знижку за наслідками звітного 2018 року можуть подати декларацію до кінця поточного 2019 року.

Загалом впродовж деклараційної кампанії свої статки вже задекларували 1359 громадян. 445 декларантів звернулися до міської податкової з метою отримання податкової знижки, 914 полтавців подали обов’язкові декларації на суму 265 млн. грн., з них до бюджету вони мають сплатити більше 6 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 1 млн.грн. військового збору.

38 жителів міста Полтави задекларували дохід більше одного мільйона гривень. Від полтавських мільйонерів бюджет отримає понад 3 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 305 тис.грн. військового збору.

 

Перейти до вмісту