Ви тут:

Підготуйся до виборів: як проголосувати на дільниці не за місцем реєстрації, – розповіли в ГТУЮ Полтавщини

21 квітня 2019 року відбудеться другий тур виборів Президента України. Якщо виборець не може проголосувати за місцем реєстрації, законодавством передбачена можливість виконати свій громадянський обов’язок на іншій виборчій дільниці. Але для цього необхідно до 15 квітня подати письмову заяву про тимчасову зміну місця голосування до органу ведення Державного реєстру виборців.

Про це розповів начальник ГТУЮ у Полтавській області Олег Тимченко.

“У заяві необхідно вказати прізвище, ім`я, по батькові, дату, місце народження, унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі, виборчу адресу, обґрунтувати необхідність тимчасової зміни місця голосування, адресу перебування в день виборів, номер виборчої дільниці, яку необхідно визначити місцем голосування. Також необхідно долучити документи, що підтверджують необхідність зміни місця голосування”, – пояснити він.

Громадяни, виборча адреса яких знаходиться на території Донецької чи Луганської областей та Автономної республіки Крим, можуть не додавати документи, що підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування.

Перейти до вмісту