Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Налагоджуючи міжнародні зв’язки: у Полтаві з представниками китайської делегації обговорили питання енергоефективності

Полтава продовжує налагоджувати зв’язки з представниками Китайської Народної Республіки. Так, 11 квітня відбулася чергова зустріч, у якій взяли участь заступник міського голови з питань діяльності виконачих органів (соціально-економічні питання) Тетяна Юрченко, фахівці КО «Інститут розвитку міста».

Зазначений візит делегації до Полтави не перший. Представники китайської сторони вже обговорювали з владою міста можливості співпраці у різних сферах. Цього разу обговорили проекти, що стосуються енергоефективності та можливості розміщення на території міста потужностей компанії GoodWe. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Це підприємство займається дослідженням і виробництвом фотоелектричних інверторів та інших механізмів для накопичення енергії. Підприємство співпрацює з такими країнами як Туреччина, Німеччина, Італія, Іспанія, Сполучені Штати Америки, тощо. Зразки продукції компанії розміщені в більш ніж 100 країнах світу.

Голова китайської делегації Лін Хенсі зазначив, що ці сонячні інвертори широко використовуються в житлових будинках, комерційних системах і системах зберігання енергії.

Заступник міського голови Тетяна Юрченко наголосила:

– Наша команда зацікавлена в тому, щоб зробити Полтаву комфортною для мешканців та цікавою для гостей. Тому ми активно співпрацюємо з потенційними інвесторами. Адже інвестиції – це основа для успішного розвитку промисловості, збільшення кількості робочих місць, запровадження інноваційних технологій. Партнери з Китаю мають чимало перспективних ідей і проектів, реалізація яких наблизить Полтаву до сучасних світових тенденцій.

Директор комунальної організації «Інститут розвитку міста» Юрій Левченко зауважив, що спільно з китайськими колегами уже оглядали території, які можна використати максимально ефективно та де потенційно можна розташувати потужності підприємства.

Нагадаємо, раніше представники китайської делегації презентували керівництву міста конкретні проектні пропозиції, що стосувалися енергоефективності, виробництва електромобілів, будівництва індустріального парку, облаштування геотермального опалення, тощо.

Перейти до вмісту