Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Зажур-горі, поблизу пам’ятника жертвам Голодомору, посадили калину

У рамках щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля», що стартувала 25 березня цього року, на Зажур-Горі поблизу першого в Україні пам’ятника жертвам Голодомору 1932-33 рр. – геноциду українського народу – відбувся захід по озелененню території.

Провели його працівники відділу культури і туризму Лубенської райдержадміністрації. Вони посадили близько 50 саджанців калини, горобини, ялівця, берези. Їх надало ДП «Лубенське лісове господарство», яке очолює депутат районної ради Володимир Тихович, та приватний підприємець Іван Набок. Долучилась до благоустрою територій і голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, повідомляє Лубенська РДА.

Дружно з неабияким завзяттям працювала команда залюблених у свій рідний край людей – небайдужих та ініціативних. З любов’ю було висаджене кожне деревце, кожний кущик. І віриться, що зовсім скоро забуяють вони зеленими листочками, забагряніють червоними кетягами калини і щороку будуть наповнювати душі всіх, хто завітає на Пагорб Печалі, тугою за тими, кого за одвічним народним приписом не відспівують, не поховали по-людськи…

 

Перейти до вмісту