Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині виявлено 74 незаконних мігранти та 138 порушників міграційного законодавства

За інформацією управління превентивної діяльності поліції області, від початку профілактичних заходів, що стартували 16 березня, прийнято 66 рішень про примусове повернення іноземців до країн походження, 33 з них уже виїхали за межі України у примусовому порядку.
Протягом 3-х тижнів «Мігранту» поліція спільно з працівниками Державної міграційної служби виявила 138 фактів порушення законодавства про правовий статус іноземців в Україні. Складено 112 адміністративних протоколів відносно іноземців та осіб без громадянства (ст. 203 КУпАП). 

26 адміністративних матеріалів складено відносно громадян України та посадових осіб підприємств. 13 осіб, яких притягнуто до адмінвідповідальності, не забезпечили вчасної реєстрації іноземців, яким надали жилу площу (ст. 205 КУпАП); 6-о – надавали їм житло та прийняли на роботу з порушенням встановлених правил (ст. 206 КУпАП). 7 адміністративних матеріалів складені на посадових осіб підприємств, які винаймали іноземців, не дотримуючись встановленого порядку їх працевлаштування в Україні (ст. 204 КУпАП).  

За цей період викрито 74 незаконних мігранти. 7-м іноземцям заборонено в’їзд на територію держави, 4-м – скорочено термін перебування в Україні.

Також поліція задокументувала 160 правопорушень, вчинених іноземцями у сфері громадського порядку і безпеки дорожнього руху. Зокрема, з-поміж адміністративних протоколів, складених відносно іноземців, 2 – за кермування транспортними засобами у стані сп’яніння (ст. 134).

Нагадаємо, операція триватиме до 31 травня. Її мета – виявлення порушень у сфері міграційного законодавства, у тому числі викриття іноземців, які незаконно перебувають на території держави.

 

Перейти до вмісту