Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині приготування шашлику обійдеться у 242 гривні, – Олексій Дорошенко

Після зими чимало людей прагнуть найшвидше вибратись на природу. І незмінним атрибутом весняних пікніків є шашлик. В Асоціації постачальників торговельних мереж порахували, скільки обійдеться приготування шашлику у різних регіонах України.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.

Взяли простий рецепт шашлику: 2 кг свинини, 500 гр ріпчастої цибулі, 500 гр житнього хліба, сіль і чорний мелений перець за смаком.  М’ясо помити й порізати на шматки. Цибулю почистити та дрібно нарізати. М’ясо посолити, поперчити і перемішати з цибулею. Залишити маринуватися на 2-3 години. Дістати м’ясо з маринаду та струсити надлишки. Нанизати свинину на шампури. Підготувати вугілля. Воно не має бути занадто розпечене. Обсмажити м’ясо до готовності, час від часу перевертаючи. Нарізаємо житній хліб. 

ТОП – 3 найдорожчих регіони: Закарпатська область – 267,2 грн, Харківська область – 262,2 грн і Київ – 256,7 грн. ТОП-3 найдешевших регіони: Тернопільська область – 217,4 грн, Волинська – 226,4 грн, Львівська – 235,1 грн. 

“А між лідерами та аутсайдерами розташувались: Дніпропетровська та Чернігівська області – по 235,9 грн, Житомирська – 237,6 грн, Рівненська – 239,7 грн, Івано-Франківська – 240,2 грн, Хмельницька – 240,7 грн, Полтавська – 242,1 грн, Вінницька – 242,2 грн, Донецька – 242,9 грн, Черкаська – 243,2 грн, Херсонська – 244,4 грн, Запорізька – 245,1 грн, Чернівецька – 245,2 грн, Кіровоградська – 247,4 грн, Сумська – 247,7 грн, Луганська – 248,1 грн, Миколаївська – 248,2 грн, Одеська – 251,4 грн і Київська – 254,5 грн”, – підсумував Олексій Дорошенко.