Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині для волонтерів придбали нові велосипеди

П’ятеро волонтерів, які допомагають здійснювати діяльність на користь осіб, які постраждали від націонал – соціалізму,  отримали у користування нові велосипеди на Полтавщині.

Транспорт придбали за рахунок коштів Німецького Фонду «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» в рамках програми «Місце зустрічі: діалог». Це полегшить умови праці волонтерів і соціальних робітників, а люди отримуватимуть послуги швидше. Про це повідомили у Полтавській обласній молодіжній громадській організації «Твій Світ» під час офіційної церемонії вручення транспортних засобів 12 квітня у Лубнах.

Ідея заохотити волонтерів, поліпшити умови їх праці і мобільність, і таким чином, вплинути на якість життя та гідне старіння постраждалих від нацизму, які знаходяться під волонтерською опікою виникла де – кільки років тому. Ще раніше волонтери озвучили проблему, що велосипеди зробили б піклування про осіб літнього віку значно кращим і якіснішим, соціальні візити та посильна допомога вдома збільшилася б. Особливо це стосується віддалених сіл, куди, часом важко дістатися.

Керівник проекту Олександр Чепур пише у соціальній мережі Фейсбук на своїй сторінці: «…відсьогодні, завдяки програмі Фонду , їх добровільна праця буде ще якіснішою, допомога швидшою, а умови труда зручнішими. Допоможуть їм у цьому велосипеди. А ми, таким чином, матимемо можливість здійснювати надалі фаховий супровід працівників та волонтерів!».

Новенькі ровери отримали волонтери і соціальні робітники з міста Лубни, Лубенського та Гребінківського районів.  Волонтерка Валентина Рева радіє, що тепер у селі буде «стаціонарний» велосипед, адже раніше, у разі необхідності, доводилося часто ходити пішки. Велосипеди обладнали зручними кошиками, в яких можна підвозити продукти харчування, санітарно – гігієнічні засоби та ліки для підопічних. Також, транспортні засоби допоможуть підопічним у доступі до державних послуг, які можна буде швидше отримати завдяки мобільності волонтерів.

У даному випадку велосипед – це швидка допомога на селі, переконані і представники з Гребінківщини.

«Якщо людина лежача і не може самостійно про себе подбати, то робітник тепер зможе частіше приїзджати до неї. То так набагато швидше буде. Ми раді, що отримали цей велосипед», – розповідає Зоя Федорченко,  завідувачка відділення «Соціальний офіс» територіального центру Гребінківського району.

Також, транспортні засоби отримали волонтери загону «Милосердя», громадської організації «Спілка жінок – трудівниць «За майбутнє дітей України» та громадської організації «Твій Світ».

Підтримка волонтерів стала можливою завдяки  проекту «Посилення всебічної підтримки жертв націонал-соціалізму, що мешкають у віддалених селах Лубенського та Гребінківського районів Полтавської області». Проект підтримується Німецьким фондом «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» (EVZ) в рамках програми «Місце зустрічі: діалог».

Перейти до вмісту