Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Лубенщині старшокласники відвідали відділ поліції

“Як правильно вибрати майбутню професію?”. “Як проходить навчання та робота правоохоронців?”. “Які заклади в Україні готують майбутніх поліцейських і юристів” – відповіді на ці й інші питання змогли отримати учні 8-9-х класів Михнівської ЗОШ під час відвідування Лубенського відділу поліції.

Як повідомили у Лубенській РДА, екскурсію провела інспектор ювенальної превенції Лубенського відділу поліції Катерина Сорокотяга. Школярі побачили, як працює експерт, оперативний черговий, співробітники розшуку та слідчі. У дворі підрозділу вони стали свідками того, як на черговий виїзд відправляється слідчо-оперативна група. Після цього учасники екскурсії побували в ізоляторі тимчасового утримання – місці, призначеному для затриманих за підозрою у скоєнні злочину осіб. Також старшокласники ознайомились з вимогами до фізичної підготовки правоохоронців, змогли приміряти спеціальні засоби, дізнатись про устрій різної зброї та сфотографуватись з нею на пам’ять.

Фахівець з профорієнтації Лубенської філії Полтавського ОЦЗ Вікторія Омарова розповіла учням про заходи центру зайнятості в рамках профорієнтації учнів на здобуття актуальних професій. Провела презентацію Інтерактивного буклету «Навігатор вибору професії» , роздала флаєри «Твій шлях у світ професій» та надала фахові рекомендації щодо вибору майбутньої професійної діяльності.

Перейти до вмісту