Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

КрАЗ виготовив всюдихід для Збройних Сил України

Цього разу новеньку «технічку» на базі бортового КрАЗ-6322  виготовив Кременчуцький автозавод на замовлення військових. Відмінність від аналогічних машин в лінійці – встановлений за кабіною кран-маніпулятор.

Всюдихід має стандартну комплектацію. Його призначення –  завантаження на платформу та перевезення агрегатів та устаткування, а також буксирування причепів по усім видам доріг та в умовах бездоріжжя.  У кабіні передбачені місця для кріплення особистої зброї водія і пасажирів, встановлена система регулювання тиску в шинах для управління автомобілем в складних умовах бездоріжжя, пише прес-служба КрАЗу.

Кран – маніпулятор фірми Palfinger, встановлений за кабіною, має вантажний момент 11,3 тм, максимальний виліт стріли 8,2 м та вантажність 6680 кг.

«Технічка» використовуватиметься в комплексі із другою спецтехнікою.  Подібні спецмашини КрАЗ спроектував та виготовив для післявоєнного відродження Іраку майже 15 років тому. Нагадаємо, що в 2004 році «АвтоКрАЗ» у важкій конкурентній боротьбі з західноєвропейськими компаніями виграв тендер, оголошений США в рамках післявоєнного відродження цієї країни, на поставку великої партії автомобілів КрАЗ різних моделей. Протягом 2004-2006 років до Іраку було відправлено понад 2200 вантажівок КрАЗ різних моделей на базі КрАЗ-6322, серед яких майже дві сотні авторемонтних майстерень КрАЗ-6322 ПАРМ.

Сьогодні й українські військові наголошують на необхідності поповнення автопарків своїх підрозділів різною спецтехнікою. Особливо не вистачає повнопривідних універсальних майстерень та евакуаторів  на колесах,  які можуть працювати в умовах повного бездоріжжя. Саме такими вантажівками вважається техніка КрАЗ – проста та найкраща із прохідності серед машин свого класу. На жаль, підприємство не має тієї кількості замовлень для військових, яке спроможне виконувати задля завантаження виробничих потужностей і трудового колективу, зміцнення обороноздатності країни  та розвитку її економіки. КрАЗ чекає на замовлення військових.

Перейти до вмісту