Ви тут:
Суспільство Україна 

Контрбатарейний радар 1Л220УК від “Іскри” перевищив задані ТТХ, – Укрборонпром

Контрбатарейний радар 1Л220УК, який був розроблений КП “НВК “Іскра”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, перевищив задані тактико-технічні характеристики, що було зафіксовано у протоколах державних випробувань.

Про це повідомляє прес-служба ДК “Укроборонпром”.

На основі цих протоколів, підписаних членами державної комісії, найближчим часом буде складено акт державних випробувань, у якому, за наявною інформацією, буде рекомендовано до прийняття 1Л220УК на озброєння Збройних Сил України.

Під час випробувань було проведено експеримент з можливості 1Л220УК  працювати на теоретично максимальній допустимій дальності своєї дії. У ході нього було виявлено артилерію та реактивні системи на дальності, в залежності від типів снарядів, у 1,3-2 рази більшу за визначену завданнями державних випробувань.

Таким чином, 1Л220УК може знаходитись на більшій відстані від фронту, охопивши ширший сектор ворожих позицій. Це значно підвищує його бойову ефективність та дозволяє розташувати новітній контрбатарейний радар за межами можливого вогневого ураження противником.

Такі високі можливості 1Л220УК були досягнуті завдяки потужній цифровій фазованій активній решітці, яка працює у мікрохвильовому діапазоні та “бачить” навіть невеликі артилерійський снаряди, наприклад, мінометні міни, за десятки кілометрів.

Водночас потужна цифрова система “будує” траєкторії їх польоту, визначаючи точне місцезнаходження вогневих позицій противника. Окрім того, новітній контрбатарейний радар може використовуватись і для коригування вогню власної артилерії.

Перейти до вмісту