Ви тут:
Спорт Суспільство 

“Хімік” повів у фінальній серії баскетбольного чемпіонату України

Команда із Южного здобула перемогу із різницею м’ячів +18.

Як розповіли у ФБУ, команди провели розвідку в першій чверті, а вже наприкінці стартового відрізку команда Віталія Степановського почала набирати оберти. Господарі, вигравши першу чверть «+5», додали у другій десятихвилинці, під час якої продовжували збільшувати перевагу за грою та за рахунком.

Команда Віталія Степановського не давала супернику легкого життя у нападі, набираючи при цьому свої очки доволі легко. Южненцям вдалося відтиснити киян від трисекундної зони, а з дальної відстані атаки у столичного колективу не йшли. Як підсумок, за другу десятихвилинку господарі пропустили лише 12 очок, і набравши 25, виграли першу половину «+18».

Третя чверть за ігровим наповененням фактично стала продовженням другої. Хімік розпочав другу половину з 4 поспіль влучних дальних і провівши черговий потужний ривок у нападі, збільшив свій відрив до 31 очка на екваторі десятихвилинку. Южненцям атаки давалися дуже легко, у той час як кияни продовжували мучитись у нападі, набравши за третій ігровий відрізок лише 11 очок. 

Отримавши 28 очок переваги за підсумками трьох чвертей, господарі спокійно довели матч до впевненої перемоги, відкривши рахунок у фінальній серії. Гості трохи скоротили відставання, граючи проти п’ятірки резервістів господарів, але суттєво на підсумковому малюнку це не відобразилося.

Найкращими гравцями матчу стали бігмени Хіміка Джонс та Павлов. Американець набрав 14 очок, зробив 11 підбирань та 6 передач (РЕ +28), а Павлов до 19 очок додав 9 підбирань (РЕ +25).

Другий матч серії команди проведуть сьогодні о 18:00.

Перейти до вмісту