Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Емоційно та насичено: у Полтаві звітувалися вихованці Малої академії мистецтв

У Палаці дозвілля «Листопад» відбувся звітний концерт Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко. На сцені наймолодші та вже сповнені артистичності та харизми, вражали своїми талантами та вміннями. Відвідувачі школи – ті, хто не уявляють свого життя без прекрасного, повідомляє сайт Полтавської міськради.

Займається танцями у школі і Дар’я Слинько. Дівчина говорить: тут її друга домівка:

– Тут у мене з’явилося багато друзів, вони мене завжди підтримують, допомагають увійти в їхній колектив. Школа мистецтв для мене як друг, вона мені багато друзів дала.

Серед вихованців Школи і хлопець Натан Нездойминога. Розповідає: уже три роки у цій дружній родині. Згадує свої перші виступи: кумедні, здавалося б, невдалі та все ж таки вони найцінніші – бо перші.

– Я думав, що спочатку ми заспіваємо дуже погано, але ні –ми виступили і все було круто.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Людмила Бойченко привітала усіх присутніх у залі зі святом, та додала: Академія мистецтв – одна з кращих шкіл естетичного виховання, яка вражає виступами свої вихованців:

– Це одна із найчисельніших дитячих мистецьких шкіл України. Сорок вісім колективів демонструють свої вміння на різних конкурсах, різних рівнях. П’ятнадцять колективів мають звання зразкового. Дуже приємно, що така школа має міцний потенціал. Діти опановують тут усі види мистецтва: музику, театр, хореографію, образотворче мистецтво та декоративно-ужиткове мистецтво. Навіть дошкільнята вже долучаються до чарівного світу краси та мистецтва, – зазначила Людмила Анатоліївна.

Від міської влади Людмила Бойченко вручила почесну грамоту виконавчого комітету Полтавської міської ради директору закладу Тетяні Магомедовій.

Всі колективи продемонстрували свою професійну майстерність, а це – не тільки хореографічні й театральні гуртки, вокальні ансамблі, а й інструментальні колективи.

Директор Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко Тетяна Магомедова зауважує: цей звітний концерт особливий, а всі вихованці закладу – це одна велика та дружня родина:

– Цьогоріч тема нашого звітного концерту « Від мрії до успіху». Ми хотіли, щоб побачили наші гості з чого починається коріння і початок нашої творчої дороги: з дошкільнят, які ще нічого не розуміють, але просто хочуть малювати, танцювати, співати. Вони хочуть , малювати , танцювати, співати, – розповіла Тетяна Магомедова. – Наші вихованці покорили сцени і Великої Британії, і Чехії, і Польщі, де отримували гран-прі та перші місця.

Перейти до вмісту