Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Басейни з кульками смертельно небезпечні для дітей, – думка вчених

Вчені після проведення досліджень заявили, що сухі басейни з кульками смертельно небезпечні для дітей. За словами дослідників, у них дуже велика кількість мікробів, які загрожують здоров’ю. Працівники науки досліджували 6 ігрових майданчиків Штатів.

За допомогою аналізів на кульках із сухих басейнів були знайдені 9 мікробів, зараження якими загрожує летальним результатом. З кульок, які знаходилися на різній глибині, були взяті мазки. На їх поверхні була знайдена 31 бактерія, в тому числі 8 патогенних мікроорганізмів і 1 дріжджовий грибок, повідомляє cikavosti.com

Одна з виявлених бактерій Enterococcus faecalis провокує такі хвороби як сепсис, ендокардит, менінгіт та інфекції сечових шляхів. Наступна Staphylococcus hominis викликає інфекції кровотоку, а Acinetobacter lwofii сприяє тим же захворюванням, що і перша, а також пневмонії і шкірних інфекцій.

Ризики зараження значно підвищуються, якщо у дитини є ранки і порізи, а імунітет слабкий. У різних сухих басейнах різна кількість бактерій, а це значить, що їх по-різному очищають, адже єдиних правил з прибирання цих споруд не існує.

Перейти до вмісту