Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

9 школярів з Полтавщини стали переможцями Міжнародного конкурсу з українознавства

На ХІІ Міжнародному конкурсі з українознавства для учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів 9 учнів Полтавської області стали переможцями І етапу. З-поміж них й вихованка Лубенського районного центру дитячої та юнацької творчості Анна Мажора – учениця 8 класу ОЗ «Тарандинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені В.А. Симоненка» (науковий керівник П’яташ В.С.).

Як повідомили у Лубенській РДА, переможців запросили до Києва для участі в очному етапі. Конкурсні випробування включали в себе заочне рецензування науково-дослідних робіт (І етап), очне написання контрольних робіт з українознавства і захист досліджень (ІІ етап).

За підсумками обох етапів Мажора Анна, яка представляла роботу «Дорога в безсмертя учасника АТО Павленка Романа» здобула перемогу у номінації «Дослідження подій Революції Гідності та АТО» і була нагороджена Грамотою Науково-дослідного інституту українознавства та цінними подарунками, а керівник – Подякою за підготовку переможця ХІІ Міжнародного конкурсу з українознавства.

Для учасників Міжнародного заходу організаторами Конкурсу та їхніми партнерами було проведено круглий стіл «Великий терор 1937-1938 рр. в Україні», кінолекторій «Харитина Пекарчук. Жінка-воїн на захисті УНР», фотодокументальну виставку «Розстріляна еліта: Биківнянський вимір», екскурсії до музею міста Києва, Національного музею історії України, «Київ середньовічний та сучасний – один із провідних центрів православної церкви».

Перейти до вмісту