Ви тут:
Суспільство Україна 

ВВС вибачилось перед Порошенком за фейк про платну зустріч із Трампом і заплатить 160 тис. фунтів компенсації

Британська служба BBC вибачилася перед президентом України Петром Порошенком та компенсує йому £160 тис. за поширення брехні

Про це повідомляє ВВС-Україна.

“Ми вибачаємося перед Петром Порошенком за будь-яку спричинену шкоду і згодні відшкодувати йому збитки, судові витрати і брали участь у спільній заяві на відкритому судовому засіданні”, – сказав юрист BBC.

Він сказав, що у новинній програмі “News at Ten”, а також у статті, оприлюдненій онлайн 23 травня 2018 року, ВВС неправильно стверджувала, що президент України Петро Порошенко здійснив або дозволив здійснити корупційну/незаконну оплату у розмірі $400 тис. особистому юристу Дональда Трампа Майклу Коену, щоб раніше узгоджена коротка зустріч між паном Порошенком і президентом Трампом була розширена у більш суттєві переговори.

“Ми вважали, що у цих публікаціях було зроблено менш серйозне ствердження, спрямоване на адресу пана Порошенка, але з огляду на те, що Високий суд дійшов висновку, що це твердження було представлене у викладеному вище ключі, ми раді визнати, що це твердження було хибним”, – сказав юрист ВВС.

Як стверджує Thebabel, ВВС заплатить президенту України £160 тис., які він пообіцяв перерахувати ці гроші українській армії.

“Вони попросили не говорити про гроші, але я сказав що як президент, згідно із Законом України, повинен декларувати свої доходи. Так що я задекларую цю суму і передам її української армії. Ми найкращим чином використовуємо гроші британських платників податків”, – сказав Порошенко.

Перейти до вмісту