Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

«Ворскла» у меншості встояла проти «Десни» (ФОТО)

Команда Василя Сачка показала кращий футбол цьогоріч, однак цього виявилося замало для перемоги.

У чемпіонаті України настала гаряча пора визначення ТОП-6 кращих клубів, які боротимуться за зону єврокубків. У Полтаві зустрічалися конкуренти за «місце під сонцем» – «Ворскла» та «Десна».
Старт полтавців у новому році став чи не найгіршим за весь час – несподіваний домашній розгром від «Карпат» (0:4) та не менший удар у вигляді поразки від луганської «Зорі» (0:3) став ще одним підтвердженням того, що у колективі Василя Сачка зараз далеко не все гаразд. І якщо про проблеми із затримкою зарплатні відчизняні ЗМІ говорять чи не кожного дня, то ось катастрофічна незлагодженість у діях гравців (особливо захисту) після виходу із зимового міжсезоння стала неприємною несподіванкою.
У «Десни» проблем менше, але й вони більш ігрові та не такі вже й гучні з огляду на той факт, що чернівчани – дебютанти Прем’єр – ліги, однак вже у першому сезоні мають реальні шанси поборотися за участь у Лізі Європи.

У першому таймі «Десна» зуміла нав’язати господарям поля свою гру, причому саме команда з Чернігова мала найреальніший момент для відкриття рахунку. Кіпер «Ворскли» Шуст спершу відбив удар Богданова зі штрафного, а потім врятував свої ворота після удару Фаворова.

Після перерви команда Сачка дещо вирівняла гру, граючи активніше у відборах та створюючи небезпечні контратаки. Останні хвилини полтавці догравали вдев’ятьох після вилучень Кане та Чижова за другі попередження, однак нічию втримати вдалося – 0:0.

Таким чином інтрига у боротьбі за ТОП-6 зберігається до останнього туру: наступного тижня «Ворскла» у Києві зіграє з «Арсеналом», а «Десна» вдома прийме «Львів».

Олег Дубина

Перейти до вмісту