Ви тут:
Полтавщина прес-конференція субсидії Суспільство ТОП-новина 

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко позитивно оцінив роботу Департаменту соцзахисту Полтавської ОДА

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко під час прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини відзначив злагоджену роботу Департаменту соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації з міськими та районними профільними управліннями. Зокрема, мова йшла про успішно налагоджену комунікацію та обмін інформацією щодо реалізації державних реформ на місцях.

“Три роки тому, коли ми розпочинали реформування системи субсидій, я приїжджав до Полтави. Вже тоді були вагомі успіхи Полтавської області у реалізації цієї програми. Тут налагоджена нормальна система взаємодії Департаменту соціального захисту Полтавської ОДА з усіма районними та міськими управліннями. Звичайно, є проблеми, але в цілому, думаю, що успіхи Полтавщини, пов’язані і з тим, що у Полтаві діє єдиний виплатний центр. Таких центрів існує лише три на території нашої держави. Також важливо, що у Полтавській області був збережений і посилений кадровий потенціал, адже реалізація реформ дуже залежить від людського фактору. Там, де є гарний керівник і взаємодія, є і нормальний результат”, – сказав Віце-прем’єр-міністр.

Під час розмови з журналістами Павло Розенко розповів, що основна місія його приїзду на Полтавщину – це побачити практичне впровадження реформ.

“Нас цікавить, як сьогодні реалізуються ініціативи Президента України щодо монетизації субсидій та перерахунку пенсій. Також з з 1 квітня ми запускаємо нову програму підтримки багатодітних родин. Відповідно до цієї реформи на Полтавщині близько 4 тис. багатодітних родин отримуватимуть допомогу – по 1 тис. 600 грн на дитину. Це нова ініціатива Президента України, нова програма, яку ми починаємо з нуля”, – сказав Віце-прем’єр-міністр України.

Другою метою свого візиту він назвав розвінчання міфів.

“Окрема моя місія – заспокоїти людей. Зараз у вирі передвиборчої кампанії дуже багато фейків навколо монетизації субсидій. Але ми маємо чітку позицію Президента Петра Порошенка і чітку позицію Уряду: ніяких соціальних програм ми зупиняти не будемо”,- наголосив Павло Розенко.

Говорячи про реалізацію однієї з найновіших реформ – монитезацію субсидій, він зауважив: “Ми не просто даємо можливість людям розрахуватися за послуги газопостачання. Сьогодні вони мають чудову можливість заощадити. Ми закликаємо людей отримані кошти не присто витрачати, а вкладати їх в енергоефективні заходи, щоб наступного року отримати ще більше за рахунок економії субсидій”. Віце-прем’єр-міністр відзначив, що серед атрибутів незалежності держави є і її енергетична незалежність.

У свою чергу заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло повідомив:

“На полтавщині 11 тис. осіб скористалися урядовою програмою “Теплі кредити”. З них 4,3 тис – це субсидіанти. Утепливши свої будинки, люди зекономили 1, 9 млн грн вони зекономили на субсидіях. Ці гроші вони зможуть використати на модернізацію”.

Перейти до вмісту