Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Весняний призов до армії: кого та скільки призвуть (ФОТО)

Цієї весни до лав Збройних сил України мають призвати 735 полтавців.

У приміщенні Полтавського обласного збірного пункту відбулося розширене засідання обласної призовної комісії, на якій розглянули основні завдання весняної призовної кампанії та служби за контрактом.

Згідно з оголошених даних, під час весняної компанії з Полтавського обласного збірного пункту до різного виду війська буде призвано орієнтовно 735 призовників віком до 27 років. У той же час на обласний збірний пункт повинно прибути загалом понад тисячу юнаків, які проходитимуть відбір.

З 735 полтавців 385 осіб проходитимуть службу у військових частинах Збройних сил України, 182 — Національній гвардії України, 148 — Державній прикордонній службі, а 20 — у Держаній службі спеціального транспорту.

“Весняна компанія не буде відрізнятися від тих, які були у минулих роках. З 1-го квітня розпочнуть роботу 27 районних призовних комісій та 6 міських. Всього підлягатимуть виклику на комісії понад 13 тисяч чоловік. Цієї весни до лав Збройних сил не будуть призвані особи, які мають певні обмеження за станом здоров’я, отримали відстрочку за сімейними обставинами, для продовження освіти та інші причини, передбачені чинним законодавством”, – розповів заступник військового комісара Полтавської області Едуард Бородай.

Як розповіли у обласному військкоматі, кожному призовнику буде виплачена матеріальна допомога — 3706 грн, які юнаки отримають у обласному збірному пункті. Потім вони відправляться спочатку на навчання до навчальних центрів ЗСУ, а вже потім до військових частин.

“Етап відправки до Збройних сил України поділений на дві частини: з 8 до 12 квітня та з 3 по 7 червня. Тобто до цих тижнів у нас буде прив’язаний весь призив, який у свою чергу триватиме з 8 по 28 квітня, – розповів заступник військового комісара Полтавського обласного військового комісаріату Владислав Литовченко.

Перейти до вмісту