Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Великий крунер: 100 років тому народився один з найвідоміших співаків ХХ століття (ВІДЕО)

Американський джазовий піаніст та співак Нат Кінг Коул став одним з перших чорношкірих виконавців, який зумів пробилися крізь расові бар’єри індустрії музики, хоча йому багато чого довелося зазнати в житті через свій колір шкіри.

Народився в США у Монтгомері (Алабама), ймовірно, 17 березня 1919, але, як дата його народження також вказується 1915 або 1917 рік.

Американський чорний джазовий музикант, обдарований теплим голосом чарівливого тембру й глибини, він почав свою кар’єру як піаніст, а згодом став відомий завдяки баладам.

Виріс у Чикаго. У 1937 році почав виступати в джаз-клубах Лос-Анджелеса. У 1939 році заснував King Cole Trio (з Оскаром Муром і Веслі Принцом). З часом однак відійшов від джазу, і увійшов в історію перш за все як співак, що виконував «легку і приємну» музику. Через надмірну пристрасть до сигарет помер від раку легенів у віці 46 років. Дочкою Нет Кінг Коула є співачка Наталі Коул(1950, Лос-Анджелес — 31 грудня 2015 Лос-Анджелес). Найвідоміші хіти: «Nature Boy», «Mona Lisa», «Too Young», «Unforgettable», «When I Fall in Love»

У теперішній час поціновувачі музики називають Коула одним з найкращих крунерів (вокаліст, що дотримується при виконанні свингування – прим.автора) у історії на рівні з Бінгом Кросбі, Перрі Комо, Енді Вільямсом та Френком Сінатрою.

Перейти до вмісту