Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Вчені знайшли єдиний спосіб зупинити глобальне потепління

Раніше вважалося, що єдиним способом зупинити наслідки глобального потепління є повна відмова від електростанцій, заводів і автомобілів по всій Землі.

Група вчених з Массачусетського технологічного інституту, Прінстонського університету і Гарвардського університету знайшли реалістичний спосіб знизити зростання глобального потепління. Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на Phys.org.

Фахівці пропонують для боротьби використовувати сонячну геоінженерію. Вона полягає в безпечному рівні викидів аерозолів в атмосферу. Це допоможе відбивати певну кількість сонячного світла і знизити зростання глобального потепління.

Вчені створили модель, прорахувавши необхідну кількість викидів аерозолів в атмосферу для зменшення зростання глобального потепління в два рази. Крім того, цей метод дозволить охолодити планету, пом’якшує зміни в опадах і катаклізмах в багатьох куточках Землі.

Дослідники вважають, що це єдиний ефективний метод боротьби зі змінами клімату без шкоди для навколишнього середовища. До того ж, негативні наслідки геоінженерії зачеплять менш ніж 0,5 відсотка території планети.

Раніше вважалося, що у людства практично немає шансів уникнути катастрофи через глобальне потепління, а зупинити його можна, тільки повністю відмовившись від усіх електростанцій, заводів і автомобілів на планеті.

Перейти до вмісту