Ви тут:
Суспільство Україна 

Уряд запрошує 130 студентів долучитися до Національної програми стажувань у центральних органах виконавчої влади

4 березня Координаційний комітет Національної програми стажувань у центральних органах виконавчої влади оголосив про початок конкурсного відбору на весняне стажування у системі центральних органів виконавчої влади.

В рамках Програми, 17 міністерств, Секретаріат Кабінету Міністрів України, Національне агентство з питань державної служби, Національна служба здоров’я України і Державне агентство резерву України запрошують на стажування 130 студентів та випускників. Стажування триватиме з 1 квітня по 30 червня 2019 року.

Як відомо, у червні-вересні 2018 року відбувся перший набір Національної програми стажувань, в якому взяли участь 46 студентів. 30 січня 2019 року Уряд продовжив пілотний проект «Національна програма стажувань у центральних органах виконавчої влади» ще на один рік.

«Перший набір Нацпрограми стажувань показав досить хороші результати – понад 20% учасників, які завершили стажування, успішно пройшли конкурс та працюють на державу в міністерствах, проектних офісах чи державних установах. Ми хочемо масштабувати цей досвід і залучити якомога більше талановитих молодих людей на державну службу», – розповідає радник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Роксолана Підласа, яка здійснює загальне керівництво Програмою.

Протягом 3 місяців роботи учасники Програми долучаться до формування політик та реалізації окремих проектів, працюючи під керівництвом своїх наставників: міністрів, заступників міністрів, директорів департаментів, генеральних директорів директоратів. З переліком напрямків роботи можна ознайомитися за посиланням.

До участі в конкурсі допускаються громадяни України, які є студентами 3-4 курсів бакалаврату, студентами-магістрами, або здобули вищу освіту не раніше 2014 року. Конкурс відбудеться у три етапи: заповнення анкети, онлайн-тестування і співбесіда.

Заповнити онлайн-анкету необхідно за посиланням. Анкета включає мотиваційне есе, яке оцінюється Координаційним комітетом. Кандидати, які продемонструють найкращі результати за підсумками онлайн-тестування та оцінки есе, будуть запрошені на співбесіди із потенційними керівниками стажувань.

Кінцевий термін подання заявок: 17 березня о 23:59.

Перейти до вмісту