Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Україна візьме участь у Паризькому книжковому салоні

На французькому Livre Paris 2019 монтується український національний стенд. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомила перша секретарка з питань культури посольства України у Франції Ірена Карпа, пише Читомо.

Центральною візуальною складовою українського стенду стали витинанки авторства української художниці Дарії Альошкіної.

Представляти українську книговидавничу справу в Парижі будуть 7 видавництв: «Каламар», «Ранок», «NeboBookLab», «САМІТ-Книга», «АртБукс», «Родовід» та «Фоліо».

Гостями стенду стануть ілюстратори Романа РоманишинтаАндрій Лесів. На Паризькому книжковому салоні вони проведуть воркшопи з виготовлення книжкових екслібрисів і влаштують експозицію робіт «Ukrainian Contemporary Visual Book».

Також на головній сцені салону буде презентовано англомовне видання про українську письменницю, фотографиню та кінооператорку Софію Яблонську, яке представить Оксана Забужко та видавництво «Родовід».

Крім цього програма українського національного стенду включає зустрічі із Оксаною Забужко, Артемом Чапаєм, Андрієм Курковим, Ярославом Мельникомта ін.

Паризький книжковий салон відбудеться 15-18 березня. На 39-й ярмарок Livre Paris очікують 165 тис. відвідувачів та 33 тис. професіоналів зі 135 країн світу. Участь у виставці візьмуть 45 держав. Організатори запланували 800 професійних зустрічей на дев’яти тематичних сценах.

Перейти до вмісту