Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна посіла IV місце серед країн світу за темпами приросту NFC-платежів

Україна посіла 4 місце серед лідерів за кількістю безконтактних транзакцій з картами Mastercard з використанням мобільних телефонів, браслетів та смарт-годинників.

Директор з розвитку бізнесу Mastercard в Україні Юрій Батхін в ході круглого столу “Яке майбутнє чекає NFC-платежі в Україні?” сказав, що міжнародні платіжні системи активно працюють з банками щодо розвитку безконтактних карт і NFC-технологій, передає Еспресо.

“Ми обігнали Польщу, Канаду, а також ряд європейських країн, де послуга NFC-платежів існувала і раніше”, – розповів Бахтін.

За його словами, в Україні у 90 разів зросли операції безконтактних оплат за допомогою смартфона, а на 25% щомісяця зростає кількість підключених пристроїв для NFC-платежів

Директор департаменту розробки інноваційних технологій ПУМБ Денис Воробйов зазначив, що в 2018 році Україна вступила в еру бурхливого розвитку безконтактних платежів.

“Ми бачимо підвищення активності наших клієнтів. Україна дійсно по NFC-транзакціях виросла в 14 разів. Це досить високий показник”, – вважає він.

Заступник голови Ощадбанку Антон Тютюн вважає, що найближчим часом в Україні кількість NFC-платежів буде рости в тому числі за рахунок збільшення кількості пристроїв, якими можна буде розплатитися безконтактно, на одну людину.

“Мова йде не тільки про мобільних телефонах і носяться пристроях, але також про планшетах,” розумному будинку “, холодильниках, автомобілях. Кількість пристроїв з платіжною функцією буде рости: з часом нові пристрої будуть вимагати нових функцій”, – розповів Антон Тютюн.

Перейти до вмісту