Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У сільських школах умови навчання не повинні відрізнятись від міських, – Олександр Біленький

22 березня голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький здійснив робочу поїздку до Оржицького району.

Під час поїздки голову обласної ради супроводжувати депутати Полтавської обласної ради: Мирослава Василенко, Володимир Несен, Анатолій Яненко, голова Оржицької районної ради Володимир Козина, виконуючий обов’язки голови Оржицької райдержадміністрації Мирослав Боговик.

У селі Чутівка Олександр Біленький ознайомився з будівництвом малого групового будинку, який споруджується для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

“Будинок розрахований на перебування 12-ти дітей. Головна мета будівництва — це знаходження дітей на території Оржицького району. Близько 9 млн грн обійдеться державі будівництво такого будинку. В експлуатацію плануємо здати у жовтні місяці”, – повідомив в. о. голови Оржицької районної державної адміністрації Мирослав Боговик.

Минулоріч, під час робочої поїздки до Оржицького району, голова обласної ради пообіцяв надати допомогу Оржицькій, Зарізькій, Круподеринській, Тарасенківській школам.

Тож сьогодні Олександр Біленький відвідав ці школи, де й поспілкувався з учнями та батьками.

Так, наприклад, в опорному закладі «Оржицька ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. І.Я. Франка» він оглянув обладнання мистецького класу та встановлений мультимедійний комплекс, які він подарував.

“Я за фахом вчитель історії, але так склалося, що у школі працювати не довелося. Проте все, що стосується школи, учнів та їхнього навчання, залишається мені близьким. Тому намагаюся допомагати школам у вирішенні питань їх матеріально-технічного забезпечення”, – сказав Олександр Біленький.

Учням Зарізької ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. М. Т. Симонова він подарував проектор та ноутбук.

У сільських школах умови навчання не повинні відрізнятись від міських. Школярі повинні отримувати якісні знання. Як голова обласної ради часто буваю в районах, сільських школах. І коли бачу класні кімнати з поганенькими меблями, пропоную районному керівництву своєрідний челендж – половину класних меблів купую я, іншу – вони. Хто зробить покупку останнім – купує меблі для ще однієї класної кімнати. Якщо у держави чи органів місцевого самоврядування з певних причин не вистачило коштів, наш обов’язок – допомогти особисто”, – зазначив Олександр Біленький.

Круподеринська ЗОШ І-ІІІ ступенів отримала від голови облради мультимедійний комплекс, а Тарасенківська ЗОШ І-ІІ ступенів — шкільні меблі.

Я не збираюсь до парламенту ні по якому округу. Просто хочу рівних умов для усіх діток, як у місті, так і у селі, тому при можливості, не за бюджетні кошти, й допомагаю їм. Сьогодні мене переповнюють позитивні емоції, викликані, насамперед, спілкуванням з дітьми. Задоволений від того, що дотримав слова, яке дав дітям Оржицького району у минулому році – придбав те, що вони попросили, – наголосив Олександр Біленький.

Також, під час поїздки, обговорили проблемні питання соціально-економічного розвитку району та шляхи їх вирішення.

Перейти до вмісту