Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтавському обласному онкодиспансері відкрили реконструйоване хіміотерапевтичне відділення

18 березня у Полтавському обласному онкологічному диспансері відкрили реконструйоване хіміотерапевтичне відділення.

“На реконструкцію та нове сучасне обладнання витрачено з обласного бюджету більше 15 млн грн. Онкохвороби посідають друге місце серед захворювань населення. Тому нам необхідно створити сучасні умови для лікування таких пацієнтів”, – зазначив заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло.

Раніше у відділенні нараховувалось 35 ліжок, зараз — 23. Частина хіміотерапевтичного відділення знаходиться на п’ятому поверсі, а частина (амбулаторне лікування) на другому поверсі. В амбулаторному розташовано вісім крісел, які протягом дня можуть прийняти по три пацієнта.

Завідуючий хіміотерапевтичним відділенням Віталій Ковтун зазначив, що тепер у відділенні є цілодобова система моніторингу стану пацієнтів. Наявність такої системи покращить догляд за ними та надасть можливість лікарям щохвилинно спостерігати за змінами стану хворих, а хворим — оперативно викликати лікаря.

“Хіміотерапія — це не хірургічний стаціонар, який потребує якогось надсучасного обладнання. Але в той же час, наприклад інфузомат, який являє собою маленьку коробочку, а в середині містить цілий комп’ютер запрограмований на кількість та швидкість подачі препарату, зовсім не дешевий. Є сучасне обладнання для проведення біопсії. 98% діагнозів наших пацієнтів морфологічно підтверджені”, – розповів головний лікар Полтавського обласного онкологічного диспансера Орест Вовк.

Та додав, що головним девізом відділення є “чисте повітря”, тому встановлено апарат стерилізації повітря.

У відділенні є окремі палати для високодозової хіміотерапії, яка використовується при лікуванні лімфом.

Створивши сучасні умови для пацієнтів та роботи медперсоналу ми очікуємо, що у пацієнтів з’явиться довіра до надання медпослуг у диспансері. Сьогодні вже встановлюють 32-х зрізовий лінійний прискорювач. Також розробляють проекти на реконструкцію інших відділень”, – зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак.

Перейти до вмісту