Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

У Полтавській гімназії №14 встановили камери відеоспостереження

У Полтавській гімназії «Здоров’я» №14 встановили 16 камер відеоспостереження. Вони розміщені по периметру навчального закладу та в приміщенні школи. Камери працюють цілодобово та зберігають відзнятий матеріал протягом місяця.

З ініціативою встановити камери відеоспостереження виступила компанія «Явір-2000», повідомляє прес-служба Полтавської міської ради. Так, було безкоштовно встановлено 16 камер відеоспостереження. Директор навчального закладу Віра Піддубна зауважує, що тепер діти знаходяться під стовідсотковим наглядом і у цілковитій безпеці:

“Маємо 16 камер відеоспостереження. Десять встановлені в приміщенні гімназії та шість на подвір’ї для того, аби можна було спостерігати за дітьми, які займатимуться фізичною культурою, спортом, знаходитимуться біля спортивного й тренажерного майданчиків, просто дихатимуть повітрям під час перерви. Цю ініціативу позитивно сприйняли і педагогічний колектив, і батьки, і навіть діти”.

Представники компанії «Явір-2000» зауважують, що камери відеоспостереження є антивандальними. Вони працюватимуть цілодобово, а матеріал, який запусують, зберігатиметься в системі протягом місяця. Доступ до спостереження є у охоронця навчального закладу та в кабінеті інформатики:

“Ці камери відеоспостереження – сучасного покоління, з розширюючою здатністю 4 мегапікселі, тобто саме зображення буде дуже чітким. Зображення також можна збільшити, розширити, можна розпізнати людину, автомобіль тощо”.

Цю ініціативу підтримують і представники депутатського корпусу Полтавської міської ради. Депутат Андрій Матковський наголосив, що безпека дітей – це найголовніше:

“Було б дуже добре, аби кожна школа, гімназія була обладнана такими сучасними камерами відеоспостереження, які б змогли «увійти» в програму «Безпечне місто». Окрім того, в рамках цієї ініціативи, ми міркуємо над тим, аби на сайті кожного загальноосвітнього навчального закладу також відбувалась трансляція з камер відеоспостереження. Так батьки зможуть приглянути за своєю дитиною на відстані, скажімо, чи зайшла вона до школи, де і чим займаєься на шкільному подвір’ї тощо”.

Депутат Олександр Кудацький наголосив, що камери відеоспостереження у школах допоможуть вирішити конфліктні ситуації між учнями, адже усе це буде зафіксовано:

“Як голова профільної депутатської комісії вітаю встановлення камер відеоспостереження в освітніх закладах Полтави. Це безпека наших дітей, але також і фіксація всіх спірних моментів, які відбуваються між дітьми. В результаті, будь-яку ситуацію можна буде вирішити цивілізовано, базуючись на об’єктивній інформації”.

Перейти до вмісту