Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві 25-річна жінка погрожувала перехожим гранатою

Правоохоронці затримали 25-річну жінку, яка ходила по вулиці Шевченка неподалік автостанції та погрожувала перехожим підірвати гранату, яку тримала у руках. Жінка перебувала у стані сильного алкогольного сп’яніння. 

Інцидент розпочався у кафе неподалік. Під час розпивання спиртного зі своїм знайомим, між ними виникла суперечка. У результаті жінка витягнула із кишені  предмет, зовні схожим на гранату Ф-1, та почала погрожувати, що «вирве чеку». Коли працівники кафе викликали поліцію, вона вибігла на вулицю, повідомляють у поліції.

Прибувши на місце події, правоохоронці змусили жінку покласти небезпечний предмет на землю та відвели перехожих на безпечну відстань.

«На місце були викликані фахівці вибухотехнічної служби. Після огляду предмета вони усіх заспокоїли – граната виявилась учбовою, там не було вибухового заряду,» – розповів начальник відділення поліції № 1 міста Полтава Сергій Махно.  

Реальної загрози життю та здоров’ю громадян, як виявилось, не було, однак, нетвереза полтавка налякала перехожих не на жарт, адже ніхто не знав, що граната учбова.

Відносно жінки розпочате кримінальне провадження за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Санкція даної статті передбачає покарання у виді штрафу від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до п’яти років.

Перейти до вмісту