Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві презентували електробус китайського виробництва (ФОТО)

Автобус, зроблений для людей. Саме так охарактеризували електробус Skуwell під час його презентації у Полтаві 19 березня.

На базі комунального підприємства «Полтаваелектроавтотранс» відбулася презентація економічного електробусу Skуwell китайського виробництва. Представник компанії, що пропонує місту Skуwell, Арсеній Абдураімов зауважив, його головний плюс – економічність:

– Основний його плюс в тому, що цей електробус – економічний вид транспорту. Електрозбереження – його друге ім’я. Якщо порівнювати з тролейбусами, то навіть новий тролейбус використовує 1,2 – 1,5 кіловата на 1 кілометр. Цей електробус використовує 0,8 кіловат. Тільки економія на електроенергії по їхньому технічному обслуговуванню складає приблизно 93 мільйони гривень на рік.

Окрім того, він зазначив, що виробник дає гарантію на цей електробус строком на 3 роки, а обслуговується автобус в онлайн-режимі.

– У самому електробусі найновіші електрозберігаючі технології, починаючи від компресорів, закінчуючи обробкою салону. Він повністю утеплений, укомплектований склопакетами, – розповів Арсеній Абдураімов. – Ця техніка дає значну економію по усім параметрам. Щодо місця водія – тут семиступеневе регулювання сидіння, дзеркала з електроприводом, встановлена система відеоконтролю, тощо. Автобус обладнаний для проїзду маломобільних категорій населення. Усе для того, аби і користувачам і водіям було комфортно.

Електробус подібного зразка коштує 8 мільйонів гривень. Секретар міської ради Олександр Шамота розповів, що ця ціна є більш як на 30% дорожчою за аналогічні машини з двигунами внутрішнього згорання. Сьогодні ж міська влада розглядає запропонований варіант, аби зрозуміти та зважити усі виклики запровадження електричних автобусів у місті:

– Звичайно, ми розуміємо, що за такими машинами майбутнє. Вони економічні та комфортні. Проте, сьогодні наше завдання протестувати електробус та зрозуміти технічні можливості для запровадження електробусів у Полтаві, – говорить секретар міської ради. – Потрібні станції, відповідна електрична потужність, експлуатаційні нюанси. Сьогодні ми спілкуємося з представниками фірми, проводимо тест-драйв машини.

Досвід запровадження електробусів є уже у Вінниці. Автобуси Skуwell там курсують злистопада минулого року.

Перейти до вмісту