Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці перебуває Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки Юріс Пойканс

21 березнявперше з офіційним візитом перебуває у Кременчуці Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки Юріс Пойканс.

Міський голова Кременчука Віталій Малецький наголосив, що Кременчук є активним містом у  галузі спілкування та співробітництва з країнами Балтії. На сьогоднішній день у нашого міста встановлені міцні партнерські стосунки з Литвою та побратимські зв’язки з литовським містом Алітус. Віталій Малецький наголосив, що Кременчук має потужній науковий та економічний потенціали.  В нашому місті зацікавлені в збільшенні товарообороту з Латвійською Республікою, просуванні продукту кременчуцьких промислових підприємств на латвійській ринок, розвитку та реалізації проектів в гуманітарній галузі тощо, повідомляють у міській раді.

Керівник міста коротко окреслив перспективи розвитку Кременчука на найближчий час. Зокрема, він зазначив, що завдяки процесам децентралізації, що активно підтримується Президентом України Петром Порошенком, наразі місцеве самоврядування України отримало додаткові фінансові ресурси, які відкрити додаткові шляхи фінансування проектів місцевого значення. У Кременчуці ці кошти спрямовуються в розвиток соціальної інфраструктури, ремонт і будівництво дорожнього господарства, енергомодернізацію тощо.

Міський голова Віталій Малецький висловив сподівання, що перший візит Надзвичайного та Повноважного Посла Латвійської Республіки Пана Юріса Пойканса стане початком розвитку взаємовигідних партнерських відносин між Кременчуком і Латвією.

У всвою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки Юріс Пойканс підкреслив, що перші його враження від  Кременчука дуже позитивні та приємні. Місто виглядає красивим, чистим і доглянутим. Голова латвійської  делегації наголосив, що Латвія відкрита до співпраці з Кременчуком,  тому обом сторонам наразі слід шукати шляхи для взаємовигідного партнерства в різних галузях і встановлення побратимських стосунків між Кременчуком і одним із міст Латвії.  

Перейти до вмісту