Ви тут:
Суспільство Україна 

«Стоп корупції» виключено з Глобальної мережі журналістів розслідувачів GIJN

Українську громадську організацію «Стоп корупції», яка випускає однойменний проект журналістських розслідувань, виключено з Глобальної мережі журналістів розслідувачів GIJN через непрофесіоналізм і конфлікт інтересів.

Про це пише «Детектор медіа».

Це перший випадок в історії глобального об’єднання, що охоплює 177 організацій у 75 країнах світу. Рішення про виключення «Стоп корупції» підтверджено двічі.

«18 вересня (2018 року. — ДМ) рада GIJN одноголосно проголосувала за виключення з її складу “Стоп корупції”. Рада вважала, що група занадто залучена до політичної активності, а також були тривожні твердження про відсутність журналістського професіоналізму та про конфліктів інтересів. “Стоп корупції” звернулися з апеляцією на рішення ради, і відбулося слухання з комітетом ради директорів GIJN. Наступне голосування повного правління, яке відбулося 15 лютого 2019 року, одностайно підтвердило рішення про виключення групи. “Стоп корупції” більше не є членом GIJN», — повідомив «Детектору медіа» Дейв Каплан, виконавчий директор GIJN.

 

Перейти до вмісту