Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Полуниця, яблука та виноград: рейтинг найотруйніших овочів та фруктів

Полуницю можна вважати найнебезпечнішою ягодою, адже у ній міститься величезна кількість пестицидів. На другому місці серед продуктів зі шкідливими речовинами – шпинат, а на третому – капуста кале.

Американські вчені провели дослідження продуктів харчування на вміст пестицидів і склали рейтинг найбільш “чистих” та “брудних”, передає 24 канал.

Майже 98% продукції полуниці містить залишки пестицидів. Більш того, понад 40% ягід мають в своєму складі 10 і більше видів пестицидів. Частина цих хімікатів може сприяти виникненню раку, викликати проблеми з репродуктивною системою, а також гормональні порушення.

Пестициди – це речовини, які використовуються в сільському господарстві, садівництві для боротьби зі шкідниками. Хімічна сполука, яка використовується для захисту рослин і сільськогосподарських продуктів, а також боротьби з переносниками небезпечних захворювань.  Пестициди негативно впливають на  організм людини: вони стають причиною уповільнення метаболізму, порушень у роботі центральної нервової системи.

У топ найнебезпечніших продуктів, які містять велику кількість пестицидів потрапили: 

  1. Полуниця;
  2. Шпинат;
  3. Кале (кейл);
  4. Нектарин;
  5. Яблуко;
  6. Виноград;
  7. Персик;
  8. Вишня;
  9. Груша;
  10. Помідор;
  11. Селера;
  12. Картопля.
Перейти до вмісту