Ви тут:
ВИБОРИ 2019 Полтавщина Р Суспільство 

Полтавщина серед лідерів з впровадження реформи децентралізації, – Ірина Геращенко

Нинішня влада на чолі з Президентом Петром Порошенком успішно проводить реформу децентралізації. Полтавщина серед лідерів.

На цьому наголосила перший заступник Голови Верховної ради України, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, представник України в Робочій підгрупі з гуманітарних питань Трьохсторонньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко під час свого візиту до Полтавської області.

Необхідність та успішність реформи децентралізації визнають навіть опоненти та критики нинішньої влади. Децентралізація збільшила місцеві бюджети з 2 до 5 разів. На території Полтавської області вже створено понад 40 ОТГ. Тепер завдання цих громад – вирішувати самим, як витрачати кошти. Переконана, що ми на правильному шляху, бо ніхто з Києва не має права вказувати Полтаві на іншим містам і селам як витрачати гроші, які самі ж заробили”, – сказала вона.

Також перший заступник Голови Верховної ради України наголосила, що підтримує на пост голови держави саме нинішнього Президента Петра Порошенка.

“Ми живемо у парламентсько-президентській республіці. Президент України, згідно з Конституцією, відповідальний за два напрямки: армія та зовнішня політика. 5 років тому, коли армії фактично не було, а ворог наступав, для України стояло питання вижити. Нам вдалося звільнити 70% захопленого Донбасу. Зараз залишається підконтрольними ще 7% території України – це Крим і частина Донбасу. Але ми змогли не просто відновити українську армію, а зробити її однією з найсильніших в Європі. Сьогодні Російська Федерація потерпає від санкцій з боку США, Євросоюзу через вторгнення на територію України. Це серйозна робота української дипломатії на чолі із Петром Порошенком. Я у команді Президента Порошенка, бо він робить все для посилення армії та відновлення цілісності України”, – заявила Ірина Геращенко.

На наступні 5 років головним завданням команди Петра Порошенка стане боротьба з бідністю та підняття соціальних стандартів в Україні до рівня ЄС та НАТО.

У свою чергу радник Президента України з питань реабілітації військових АТО Вадим Свириденко наголосив, що наразі українцям важливо не «купитися» на гучні гасла проросійських кандидатів.

“Багато кандидатів у Президенти висловлюють проросійські гасла. Мені б не хотілося, щоб ветерани, які пройшли бойові дії чи навіть отримали поранення, стали під ці гасла. Дуже важливо, щоб людина, яка наразі розпочала реформи з нуля, продовжила їх і довела до успішного завершення”, – сказав він.

Перейти до вмісту