Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавщина має найбільші темпи приросту доходів на душу населення по Україні, – Павло Кропивка

Сьогодні директор Департаменту фінансів Полтавської облдержадміністрації Павло Кропивка публічно представив звіт  про виконання обласного бюджету за 2018 рік. Також він розповів про виконання звіту Полтавської ОДА, як головного розпорядника коштів державного бюджету.

Зокрема, він повідомив, що загальний обсяг надходжень обласного бюджету без урахування трансфертів становив 2 млрд 304 млн грн. Це на 185 млн грн більше планових показників і на 640 млн грн більше, ніж у 2017 році.

“Весь минулий рік Полтавська область була на першому місці в Україні за збільшенням надходжень до місцевих бюджетів. Також за результатами двох місяців поточного року ми маємо найвищі темпи приросту доходів по Україні. У нас за 2017 та 2018 рік були найбільші надходження на душу населення. І видатки на душу населення теж були найбільшими порівняно з іншими областями України. Хоча такі темпи, звісно, тримати важко”,- відзначив Павло Кропивка.

За його інформацією, до загального фонду обласного бюджету Полтавщини без урахування трансфертів, надійшло 1 млрд 939 млн грн.  З основних податків та платежів загального фонду виконано всі затверджені показники. Фактичні надходження податку на фізичних осіб склали 1 млрд 209 млн грн. Податку на прибуток надійшло 241 млн грн.

“Рентної плати та плати за використання інших природних ресурсів до обласного бюджету зараховано 438 млн грн. Вперше минулого року доходи від рентної плати зараховувалися до обласного бюджету. Це стало додатковим стимулом і джерелом доходів Полтавської області”, – зауважив  директор Департаменту фінансів Полтавської облдержадміністрації.

До спеціального фонду обласного бюджету без урахування трансфертів з державного бюджету надійшло 365 млн грн.

В цілому по обласному бюджету видатки з урахуванням міжбюджетних трансфертів за звітний період освоєні в загальній сумі 10 млрд 600 млн грн.

У галузевому розрізі на Полтавщині видатки склали: охорона здоров’я – 1 млрд 333 млн грн; освіта майже 900 млн грн; соціальний захист та забезпечення – 255 млн грн; культура й мистецтво – 110 млн грн; фізична культура – 45 млн грн; державне управління – 31 млн грн.

За інформацією Департаменту фінансів Полтавської облдержадміністрації, у 2018 році з Фонду розвитку територій області направлені кошти у сумі 84,9 млн грн, а саме:

  •     бюджетам міст, районів, ОТГ – 72,3 млн грн;
  •    
  •     департаменту культури і туризму ОДА – 0,3 млн грн;
  •    
  •     департаменту освіти і науки ОДА – 2,2 млн грн;
  •    
  •     департаменту охорони здоров’я ОДА – 3,6 млн грн;
  •    
  •     департаменту соціального захисту населення ОДА – 0,9 млн грн;
  •    
  •     управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА –  0,2 млн грн;
  •    
  •     департаменту будівництва, містобудування і архітектури     та житлово-комунального господарства     ОДА – 5,4 млн грн.

“Звіт оприлюднений на сайті Державної аудиторської служби України. Він є у загальному доступі. Там видно всі наші досягнення і прогалини”, – підсумував Павло Кропивка.

Нагадаємо, відповідно до 28 статті Бюджетного Кодексу всі головні розпорядники бюджету мають публічно представити звіти про використання коштів до 15 березня.

Перейти до вмісту