Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Переконаний, у нас є всі шанси побудувати Україну процвітаючих громад, країну вільних, заможних, щасливих людей”, – Роман Товстий

Сьогодні у ПД “Листопад” у Полтаві відбулося засідання Ради регіонального розвитку, на якому Президент України Петро Порошенко представив виконуючого обов’язки голови Полтавської ОДА Романа Товстого.

Під час свого виступу Роман Іванович подякував за довіру кожному з присутніх. Та зосередив увагу на перспективах, які чекають на Полтавщину в найближчі роки.

– Я розумію ступінь відповідальності, але і впевнений у тому, що особисто я і та команда, яка працює на теренах Полтавщини обов’язково гідно представить і втілить ті реформи, які ініційовані Президентом України, Верховною Радою і Кабміном. Протягом останніх років Україна, а разом з нею і наша Полтавщина здійснили колосальну роботу. Ми пам’ятаємо, що це були за роки — катастрофічна ситуація в економіці, падіння рівня життя та закриття традиційних ринків, гібридна агресія сусідньої держави та важка виснажлива війна на сході. Вперше за роки свого існування країна стикнулася з прямою реальною загрозою втрати своєї незалежності, країна вистояла, Полтавщина витримала. Це наша спільна перемога, і в цьому є частинка кожного з нас, – наголосив Роман Товстий.

Він зосередив увагу на перспективах, які чекають нашу область у найближчі роки. Та розповів, що підготовлений перспективний план розвитку Полтавщини — це 1325 нових об’єктів, після втілення яких, область стане зовсім іншою.

Роман Товсий зазначив, що одним з ключових пріоритетів залишається відновлення дорожньої інфраструктури. З цією метою передбачено ремонт доріг місцевого та загального значення, завершення реконструкції автомобільної дороги М31 Дніпро-Решетилівка, зокрема зведення дворівневої транспортної розв’язки, будівництво бетонної дороги, відновлення важливих мостових переходів, у тому числі й капітальний ремонт у місті Засулля.

– Наступний пріоритет — охорона здоров’я, підвищення якості та доступності медичних послуг. Для цього ми плануємо продовжити реформування медичної галузі, зокрема імплементувати програму Президента України медичної реформи для сільської місцевості, будівництво у сільській місцевості 27 нових та ремонт 20 існуючих амбулаторій. Завершення реконструкції та введення в експлуатацію обласного клінічного кардіологічного диспансеру з новим корпусом інтеграційної кардіології. Будівництво корпусу невідкладних станів Полтавської обласної лікарні імені Скліфасовського з метою вдосконалення системи надання населенню спеціалізованої медичної допомоги, покращення якості діагностики та лікування серцево-судинних, неврологічних захворювань, хвороб кістково-м’язової системи, травм та отруєнь. Реконструкція та термомодернізація лікувальних закладів області, оснащення їх сучасним медико-діагностичним обладнанням, впровадження телемедецини в усіх районах нашої області, – сказав Товстий.

Вдосконалюватимуть та розвиватимуть і мережу закладів загальної середньої освіти і дошкільних навчальних закладів, впроваджуватимуть концепцію НУШ.

– Нами заплановано збільшення у 2 рази кількості опорних шкіл до 2020 року, розширення мережі ДНЗ шляхом будівництва нових садочків, а також створенням додаткових груп. Збільшення кількості інклюзивно-ресурсних центрів, забезпечення відповідності закладів загальної і середньої освіти вимогам сучасного інклюзивного середовища. Продовження модернізації закладів професійно-технічної освіти шляхом об’єднання та створення на їх базі центрів. Реконструкція, термомодернізація освітніх закладів області, забезпечення їх інтерактивними комплексами.

Одним із ключових завдань є і соціальний захист населення. В області передбачається створення віддалених робочих місць у сільській місцевості для наближення послуг до селян. Надання реабілітаційних послуг близько 1300 дітей з інвалідністю. Продовження реалізації проекту “Соціальне таксі”. Забезпечення соціальних виплат та допомог незахищеним верствам населення, учасникам АТО, ООС та ВПО.

– Не менш важливою для нас є охорона та збереження культурної спадщини, розвиток туристичного потенціалу області, формування духовних та культурних орієнтирів населення. З цією метою планується реалізація проекту розбудови музею під відкритим небом у Більському городищі з відтворенням об’єктів житлових, промислових поселень скіфської доби. Реставрація Полтавської обласної філармонії. Завершення реконструкції та відкриття Гоголівського культурного центру у селі Гоголеве Шишацького району. Здійснення заходів щодо включення до Національного реєстру елементів нематеріальної культурної спадщини вузлової ляльки та полтавського рушника. Проведення робіт з подальшого перетворення Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського на комплексний науковий музейний заклад нового типу. Створення музею АТО. Проведення капітальних ремонтів у 90 закладах культури, – сказав Роман Товстий.

Ще одним важливим пріоритетом, за його словами, є підтримка та розвиток спортивного руху, розбудова спортивної інфраструктури. Наразі передбачено збільшення на 20 відсотків кількості збудованих нових спортивних майданчиків зі штучним покриттям. Завершення робіт з будівництва фізкультуро-оздоровчого басейну у селі Розсошенці. Реконструкція та будівництво об’єктів інфраструктури Полтавського обласного дитячого оздоровчого центру “Маяк”, будівництво спортивно-видовищного комплексу з приміщеннями громадського обслуговування у місті Полтава на вулиці Петра Юрченка. Збільшення на 10 відсотків кількості громадян залучених до різних видів фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів.

– Таким є наш шлях на майбутні роки. Наголошую, що це надзвичайно амбітні плани. Планка, яка стоїть перед нами — дуже висока, але завдання цілком реалістичні. Пане Президенте, шановні колеги, я глибоко переконаний, що сьогодні у нас є всі шанси побудувати Україну працвітаючих громад. А найголовніше — велику країну вільних, заможних, щасливих людей. Країну, яка уже найближчим часом знайде свої гідне місце у єдиній Європейській родині, і Полтавщина буде в авангарді цих перетворень, – підсумував Роман Товстий.

Перейти до вмісту