Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На території Полтавщини під час загальнодержавних свят планують використовувати чотири прапори (ФОТО)

Сьогодні, 21 березня, у Полтавській ОДА відбулось засідання робочої групи з розробки порядку використання прапорів на території Полтавської області.

Головним меседжем майбутнього проекту рішення є використання під час святкувань загальнодержавних свят чотирьох прапорів: державного прапора України, прапора Європейського Союзу, прапора Полтавської області та червоно-чорний прапора.

Коли постало питання про використання червоно-чорного прапора, я подав пропозицію, що потрібно впорядкувати використання на території області усіх чотирьох прапорів. Щоб вони були у певному симбіозі. Потрібно не просто їх вивішувати, а з дотриманням певного церемоніалу, враховуючи відповідні дати — на День Прапора, День Незалежності. І це не тільки до червоно-чорного прапора відноситься. Якщо це прапор Європейського Союзу, то його слід підіймати на День Європи”, – зазначив депутат Полтавської облради Володимир Ярошенко.

На засіданні члени робочої групи вирішили, що протягом двох тижнів слід подати письмові пропозиції щодо використання прапорів відповідно до законодавчої бази. Слід упорядкувати дати — коли і який прапор вивішувати. А також унормувати, які прапори правильно вивішувати на навчальних чи військових закладах.

Перейти до вмісту