Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині викрили черговий “конвертаційний центр” з оборотом майже 100 млн грн (ФОТО)

Під час досудового розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків) КК України встановлено, що організатори “конвертаційного центру” протягом 2018-2019 років на території Полтавської області створили 19 підконтрольних підприємств, які надавали послуги з незаконного переведення безготівкових грошових коштів у готівку, документального прикриття безтоварних операцій та незаконного формування податкового кредиту підприємствам реального сектору економіки.  

Незаконно проконвертовані готівкові кошти, за винятком 10-12%, які слугували “винагородою” учасникам “конвертацінйого центру”, передавалися посадовим особам підприємств реального сектору економіки – замовникам таких послуг. Про це повідомили у прокуратурі Полтавщини.

Загальний обсяг проконвертованих коштів склав близько 100 млн гривень.

Прокуратурою Полтавської області спільно з працівниками податкової міліції ГУ ДФС в області проведено 6 санкціонованих обшуків за адресами розташування офісних, житлових приміщень, автотранспорту учасників “конвертаційного центру”.    

За результатами обшуків, вилучили 7 печаток підконтрольних підприємств, первинні фінансово-господарські документи, чорнові записи і носії інформації.

В рамках кримінального провадження, наклали арешти на 19 розрахункових рахунків у 5 банківських установах.

Слідчі дії тривають, вживаються заходи щодо притягнення всіх учасників “конвертаційного центру” до кримінальної відповідальності та забезпечення відшкодування завданих державі збитків.

Перейти до вмісту