Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Кременчужан запрошують долучитися до “Години землі”

30 березня  Україна в черговий раз приєднається до всесвітньої екологічної ініціативи та проведе масштабну всеукраїнську соціально-екологічну кампанію Година Землі, яка покликана привернути увагу до проблеми зміни клімату.

Традиційно в  рамках Години Землі  люди  всього світу о 20.30 год.  вимкнуть світло на одну годину, щоб показати необхідність об’єднаних дій задля збереження природи нашої планети. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Нагадаємо, всесвітня кампанія «Година Землі» стартувала у 2007 році, її організатором виступає Всесвітній фонд природи (WWF). Україна приєдналася до цієї екологічної ініціативи в 2009 році. Акцію підтримує Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України та Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, кампанія наголошує на необхідності щоденних дій кожного громадянина, спрямованих на збереження навколишнього середовища, раціонального використання природних ресурсів для подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою.

Минулого 2018 року до акції «Година Землі» приєдналися 7 тис. міст у 188 країнах світу. В Україні учасниками кампанії стали більше 75 населених пунктів.  

Перейти до вмісту