Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Кременчуцьких підприємців ознайомили з нормами чинного трудового законодавства

Для суб’єктів підприємництва Кременчука проведено інформаційний семінар «Дотримання законодавства про працю та зайнятість населення та відповідальність за його порушення». Цей просвітницький захід організовано управлінням з розвитку підприємництва, торгівлі, побуту та регуляторної політики виконкому міської ради, Фондом підтримки підприємництва та управлінням держпраці в Полтавській області.

Перший заступник міського голови Володимир Пелипенко наголосив, що в умовах впровадження процесів децентралізації важливим є те, щоб всі суб’єкти господарювання на місцях дотримувались законодавчих норм, які врегульовують трудові відносини на підприємствах, забезпечували соціальні гарантії працівникам.

В якості модератору семінару виступив представник управління держпраці в Полтавській області, який ознайомив присутніх із особливостями та нововеденнями трудового законодавства в Україні, особливостях оформлення трудових відносин із працівниками, розкрив зміст щодо порядку нарахування і виплати заробітної плати працівникам та дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, зупинився на питанні проведення перевірок інспекторами праці об’єктів господарювання на предмет легалізації найманої праці.

Особлива увага учасників інформаційного семінару представником управління держпраці була приділена відповідальності суб’єктів господарювання за недотримання ними норм чинного трудового законодавства в частині використання праці неоформлених робітників, оплаті праці та несплати єдиного соціального внеску тощо. Також ним були названі типові порушення, які найчастіше зустрічаються під час інспекційних відвідувань об’єктів господарювання.

Перейти до вмісту