Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Для держслужбовців Полтавської ОДА провели практичне заняття з психології

14 березня психолог Головного управління ДСНС України у Полтавській області Юлія Фалєєва провела практичне заняття з державними службовцями апарату та структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

Саме ці посадовці взаємодіють під час виконання службових обов’язків з різними категоріями громадян, які звертаються за наданням відповідних послуг. Іноді ті, хто звертаються, знаходяться у важких життєвих умовах, та, відповідно, потребують індивідуального підходу.

Як повідомили у ГУ ДСНС в Полтавській області, заняття було спрямоване на підвищення рівня психологічної культури, ознайомлення з принципами забезпечення гуманітарних суб’єктів і громад стратегією планування й координування системи захисту психічного здоров’я та психосоціального благополуччя населення в розпалі надзвичайної ситуації.

Учасники отримали інформацію щодо наявного досвіду інших країн щодо застосування «Керівництва МПК з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в умовах надзвичайної ситуації». Особливий акцент зроблений на розкритті основних принципів Керівництва: прав людини, участі громади, принципу «не нашкодь», роботи з наявними ресурсами і можливостями, інтегрованими системами підтримки та багаторівневої підтримки.

Заняття провели з 12 учасниками на базі Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Під час заняття було акцентовано увагу на ефективній взаємодії під час спілкування з іншими людьми, особливо під час виникнення несподіваних ситуацій.

Розглядалося питання ефективного поводження під час виникнення конфліктних ситуацій, учасники розглядали який спосіб реагування найкращий – емоційний чи логічний, і що потрібно робити, аби опанувати власні емоції.

Найбільшу цікавість викликав блок на профілактику емоційного вигоряння. Юлія Фалєєва зазначила, що важливо самим знаходитися у ресурсі, вміти опанувати власний психоемоційний стан та стабілізувати прискорене дихання. Для цього присутні мали змогу навчитися знімати напругу за допомогою релаксаційних технік та дихальних вправ.

Наприкінці заняття учасники висловили подяку за отримані нові корисні навики.

Перейти до вмісту