Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Чому жінки повинні спати довше, ніж чоловіки, – пояснили вчені

Вчені вважають, що жінкам краще не вставати рано-вранці, щоб приготувати сніданок або привести себе до ладу. Набагато важливіше – повноцінно виспатися, адже, на їхню думку, жіночому мозку потрібно більше сну, ніж чоловічому.
Це правда чи ще один гендерний стереотип? Доктор медичних наук і невролог Крістофер Вінтер вважає, що жінки, як правило, потребують додаткових 20 хвилин сну. Справа в тому, що жіночий мозок влаштований складніше за чоловічий і виконує одночасно безліч функцій. Про те, що жінка має потребу в більш тривалому сні, говорить і Джим Хорн, директор Науково-дослідного центру сну університету Лафборо, повідомляє zhyvyaktyvno.org

Погодьтеся, жінки більш дратівливі, ніж чоловіки, якщо не висипаються. Недолік сну, як вважають в Центрі, має серйозні наслідки для психічного та фізичного здоров’я жінки. Але зовсім не обов’язково бути жінкою, щоб мати підвищену потребу у відпочинку, адже на наш сон впливає безліч зовнішніх чинників. Жінки працюють в більш «мультифункціональному» режимі: робота, діти, домашні справи, питання краси. Чоловіки (не всі, звичайно) частіше приходять додому просто відпочивати. Але це все стереотипи. А поки вчені досліджують необхідність уві сні для чоловіків і жінок в порівняльних життєвих ситуаціях, не варто переживати про те, як часто ви відкладаєте дзвінок будильника.

Перейти до вмісту