Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Чому варто носити з собою пляшку води, – поради МОЗ

Вода допомагає справитись з поганим настроєм, стати уважнішим, покращити пам’ять. Вона точно безпечніша, ніж кава чи чай і її обо’язково треба пити з алкоголем. У МОЗ радять мати з собою завжди пляшку води.

Вода рятує від спраги Навіть кілька ковтків води здатні врятувати від зневоднення. Чим менше води споживати, тим гіршим буде настрій, а також знизиться увага і пам’ять. До того ж, можливі закрепи, повідомляє vsim.ua

Якщо ви відчуваєте сухість в роті, невелике запаморочення чи втому — скоріш за все це спрага. Сама спрага має змушувати пити воду, а не якісь визначені норми споживання води на день.

Чай чи кава не здатні замінити воду. Саме вода переносить поживні речовини, виводить із тіла продукти обміну і змащує суглоби. Та і часто каву чи чай хочеться підсолодити цукром або смаколиками. А це — зайві калорії і додані цукри.

Якщо вживаєте алкоголь, то його слід пити з водою. Спиртні напої викликають втрату води нирками, через це наступного дня людину може “сушити”. А щоб уникнути дегідратації — алкоголь слід запивати водою.

Вода завжди знадобиться, щоби запити ліки. До прикладу, повна склянка покращить засвоєння медикаментів.

Не варто пити з однієї пляшки

Лікарі не радять з кимось пити воду з однієї пляшки, адже зі слиною передаються бактерії, що викликають біль в горлі, віруси грипу, свинки, застуди та інших хвороб. Якщо вам таки довелося поділитися водою з незнайомою людиною, то після неї пити з цієї пляшки не слід.

Перейти до вмісту