Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Через ProZorro.Продажі проданий спеціальний дозвіл на право користування нафтогазовою ділянкою на Полтавщині за понад 25 млн грн

7 березня Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів повідомив, що переможці аукціонів, які придбали права на надрокористування в електронній системі ProZorro.Продажі, планують інвестувати в геологічну розвідку ділянок понад 1 млрд грн.

6 березня в електронній торговій системі ProZorro.Продажі пройшли аукціони щодо реалізації спеціальних дозволів на користування надрами на трьох ділянках в Харківській та Полтавській областях. Термін дії дозволів – 20 років. Про це повідомляють у прес-службі Мінекономрозвитку.  

Загальна оголошена вартість спеціальних дозволів складала 45 млн грн. В ході аукціонів вартість зросла до 141 млн грн – тобто в 3 рази.

Як пояснив Степан Кубів, зростання ціни та дохід від реалізації спеціальних дозволів – не основна перевага конкурентних торгів: “Завдяки відкритості системи ProZorro.Продажі нам вдалося залучити на аукціони реальних інвесторів. Три компанії планують інвестувати лише в геологічну розвідку 1,6 млрд грн. У випадку, якщо поклади газу, нафти чи газового конденсату будуть підтверджені, інвестиції в буріння можуть сягнути 5 млрд грн”.

 

Компанії вкладуть кошти у геологорозвідувальні роботи, пошукове буріння та наземну інфраструктуру.

З деталями аукціонів та переможцями можна ознайомитися за посиланнями: Світанково-Логівська площаДубрівсько-Радченківська площа, Південно-Кобзівська площа.

Перейти до вмісту