Ви тут:
PROвсе Суспільство 

5 найшкідливіших продуктів харчування, які виявилися корисними

Експерти назвали 5 «шкідливих» продуктів харчування, які в реальності є корисними. Погану репутацію вони заробили в минулому, але нові дані науки дозволяють її скасувати, повідомляє svidok.online

Червоне м’ясо. Протягом довгого часу тільки курячі грудки просувалися в якості здорового різновиду м’ясних продуктів харчування. Тепер експерти стверджують, що не потрібно випробовувати почуття провини і при вживанні яловичини зі свининою. Від них теж можна отримати певні корисні поживні речовини. Особливо цінним для здоров’я буде пісне м’ясо свиней і корів. Дослідження показують, що сьогодні в свинині міститься набагато менше жиру, ніж це було в минулому.

Маргарин проти масла. Так, ще зовсім недавно вершкове масло вважалося шкідливим продуктом харчування через вміст холестерину, і людям рекомендували замінити маргарином. Тим більше, що це було вигідно ще і з фінансової точки зору. Однак тепер з’ясувалося, що маргарин містить так звані трансжири, які закупорюють артерії. Втім, у вершковому маслі багато насичених жирів, що збільшують рівень «поганого» холестерину. Тому ви можете вживати вершкове масло, але в невеликих кількостях, а також готувати на ньому їжу.

Заправки для салатів. Експерти в області здорового харчування закликають повернутися до рецептів наших бабусь і заправляти салати оцтом і рослинним маслом. Багато «легких» заправок сучасних салатів містять велику кількість додаткових інгредієнтів, включаючи цукор і сіль. А краще зробити домашній вінегрет з оливковою олією, яка є відмінним джерелом корисних для серця ненасичених жирів.

Арахісове масло. Незалежно від того, подобається воно вам чи ні, дослідники стверджують, що арахісове масло – це доступне за вартістю і здорове джерело білка. В минулому з приводу цього продукту виникали побоювання, оскільки при процесі приготування арахісового масла вироблялася значна кількість трансжирів. Але останні дослідження продемонстрували, що процес вдосконалили, і рівень цих жирів впав. Втім, і тут не варто переборщувати, адже арахісове масло містить багато калорій.

Яйця. Довгі роки яйця страждали від дуже поганої репутації, коли на початку 1970-х років їх звинуватили у підвищенні рівня холестерину. Потім вчені з’ясували, як саме холестерин впливає на ризик хвороб серця. А також у тому, що існує «хороший» і «поганий» холестерин. З’ясувалося, що яйця не шкодять серцево-судинній системі, зате містять безліч корисних для здоров’я речовин, включаючи, звичайно, білок.

Перейти до вмісту